Sunday, March 3, 2019

Yemek tarifleri


Karnabahar Köftesi Tarifi
Malzemeler:
1/2 adet orta boy karnabahar
1 adet yumurta
3 dal taze soğan
1/4 demet dereotu
1 diş sarımsak
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 su bardağı un
pul biber, tuz, karabiber, yenibahar, kimyon
Kızartmak İçin:
1 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
1/2 su bardağı ay çiçek yağı
Yapılışı:
Karnabaharın sap ve yapraklarını çıkarın sadece çiçeklerini alarak kaynar suda bir on dakika kadar haşlayın, ezilecek yumuşaklıkta olması yeterlidir. Haslarken kokmaması için suyun içine birazcık un ya da bayat ekmek atabilirsiniz. Ocaktan alınca süzgeçte bekletin ki suyunu süzsün. Daha sonra taze soğan ve dereotu yapraklarını ince ince doğrayın ve sarımsağı rendeleyerek hazırlayın.
Suyunu süzen karnabaharı geniş bir kapta çatal yardımıyla ezin. Blenderden da geçirebilirsiniz ama daha çok sulanacaktır, ezmek daha makuldür. Karnabahara yumurta, un, rendelenmiş kaşar, sarımsak, doğranan yeşillikler ve baharatları ilave ederek karıştırın.
Yoğurulan köfte harcının üzerini kapatıp buzdolabında bekletin. Karışım kendini toplayınca dolaptan alin ve ellerinizi hafifçe yağlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yassı köfteler yapın. Ayçiçek yağını tavada kızdırdıktan sonra hazırladığınız köfteleri önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayın, yağa atın ve kızartın. İşte herkese karnabaharı sevdirecek olan karnabahar köftesi tarifi hazır.
Şöyle sarımsaklı yoğurtlu, dereotlu bir sos hazırlayarak bu çıtır köftelerle servis edebilirsiniz. Tarifhane ile bir çok pratik yemek tarifleri yapabilirsiniz

No comments:

Post a Comment